Picnic opent volgend jaar nieuw distributiecentrum
02.09.2016 | Branchenieuws

Picnic opent volgend jaar nieuw distributiecentrum

Om de groei van het aantal bestellingen bij te benen, opent Picnic volgend jaar een nieuw distributiecentrum. Dat stellen de oprichters tegenover het Financieele Dagblad. De online super groeit met een omzet van zo’n vijftien miljoen euro uit het huidige distributiecentrum in Nijkerk.

Vanuit Nijkerk vertrekken dagelijks meer dan tien vrachtwagens naar de overslagpunten (hubs) in verschillende steden. Vanuit deze overslagpunten rijden elektrische wagentjes vervolgens de wijken in om boodschappen bij de klant af te leveren. Picnic-oprichter Michiel Muller dacht dat het distributiecentrum in Nijkerk qua capaciteit zeker drie jaar zou voldoen. Toch ziet de online supermarkt zich een jaar na oprichting al genoodzaakt om een extra verdieping op het dc te bouwen.

Lees ook: Zo wil Picnic de online boodschappenmarkt veroveren

In hoog tempo steden toevoegen
Maar bij die extra verdieping blijft het niet. Er moet volgend jaar ook een extra distributiecentrum bij komen. “Het nieuwe distributiecentrum moet voor een aanzienlijke vergroting zorgen. We willen dan in hoger tempo steden toevoegen”, zegt Muller tegen de krant. De Picnic-oprichter laat in het midden welke steden dat zijn. De boodschappendienst is momenteel actief in Amersfoort, Leusden, Soest, Maarssen en Utrecht. Deze week werd ook Almere aan de lijst met steden toegevoegd. Nu bezorgt het alleen nog in Almere Stad en Almere Poort. Een tweede overslagpunt (hub) in de stad moet ervoor zorgen dat de bestelwagentjes van Picnic binnenkort door de hele stad rijden.

Over drie jaar hopen de Picnic-oprichters in veertig of vijftig steden actief te zijn. Picnic telt momenteel naar eigen zeggen 14.000 klanten, waarvan zo’n 70 procent terug blijft komen. Er werken tweehonderd mensen bij het bedrijf.

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren