Picnic opent nieuw dc in Utrecht
16.03.2017 | Branchenieuws

Picnic opent nieuw dc in Utrecht

Met een nieuwe distributiecentrum aan de rand van Utrecht wordt de opslagcapaciteit van online supermarkt Picnic verdrievoudigd.

Volgens Michiel Muller gaat het daarbij om het aantal vierkante meters, dat uitgebreid is naar 7000 m2. 'De capaciteitsverhoging in aantal orders zal groter zijn,’ aldus de mede-oprichter tegen Twinkle. In totaal verwacht de online supermarkt werk te bieden aan drie- tot vierhonderd nieuwe arbeidskrachten in het nieuwe distributiecentrum op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht, waar ook onder andere Hema en FonQ hun magazijnen hebben.

Via lokale hubs transporteert Picnic in een van de 90 elektrische wagens de boodschappen naar de klanten. Tot nu toe bezorgt de dienst in Amersfoort, Almere, Leusden, Soest, Maarssen en Utrecht. In totaal verwerkte het bedrijf vorig jaar zo’n 225.000 orders.

Vanaf april komen Delft, Rijswijk, Leidschendam, Voorburg, Nootdorp, Delfgauw en Den Hoorn daarbij. Ook Ede, Veenendaal en Bennekom zijn bevestigd. Middelgrote steden als Apeldoorn, Gouda, Lelystad en Zoetermeer staan volgens Muller op de planning.

De uitbreiding in distributiecentra is dus geen overbodige luxe. Er zijn zelfs alweer plannen voor een nieuw, geautomatiseerd dc. Naast de uitbreiding blijft het bedrijf ook gebruik maken van een deel van distributiecentra van supermarkt Boni in Nijkerk.

Plaats een reactie (0)

Reageren