Picnic opent in Rotterdam een vijfde distributiecentrum

Logistiekprofs op 13 September 2018

Picnic betrekt in oktober een vijfde distributiecentrum. Het logistieke centrum in het Rotterdamse Eemhavengebied beslaat een oppervlakte van 14.000 vierkante meter. 

Vanuit de nieuwe locatie wil de app only supermarkt nog sneller bezorgen in de omgeving van Rotterdam. Daar is het nu actief in Schiedam, Vlaardingen, Cappelle, Nieuwekerk en Rotterdam zelf. “Het is mooi dat we de hubs nu van heel dichtbij kunnen gaan bevoorraden’’, zegt medeoprichter Michiel Muller tegen het Algemeen Dagblad.

Op een na grootste dc

Picnic bezorgt momenteel vanuit vier distributiecentra in Eindhoven, Utrecht, Diemen en Nijkerk. Alleen het dc in Eindhoven telt meer vierkante meters dan het pand in Rotterdam, dat een oppervlakte van 14.000 vierkante meter beslaat. 

Het logistiek centrum in Rotterdam wordt momenteel nog verbouwd en zal op 17 oktober officieel in gebruik worden genomen. 

Personeel gezocht

Picnic bezorgt momenteel in circa zestig Nederlandse plaatsen. Nog voor het einde van het jaar wil de supermarkt groeien naar zo’n zeventig plaatsen. Om die groei te faciliteren is de online supermarkt op zoek naar duizend runners en duizend orderpickers. In het dc in Rotterdam is plek voor 300 tot 500 nieuwe arbeidskrachten.