Picnic nu ook actief in Zeeland: ‘Bezorging niet overal rendabel’

Logistiekprofs op 24 maart 2022 | 1 minuut leestijd

Picnic rijdt binnenkort in alle provincies in Nederland rond. Over een paar weken start de app only supermarkt met bezorging in Zeeland, de laatste provincie waar Picnic nog niet actief was. 

De online grootgrutter gaat bezorgen vanuit een hub in Middelburg, laat het bedrijf weten aan de Provinciale Zeeuwse Courant. Hier worden in eerste instantie tien wagentjes en twintig bezorgers ingezet. 

Het bedrijf zegt al duizenden aanmeldingen van Zeeuwen te hebben ontvangen, die graag hun boodschappen aan huis geleverd krijgen. Picnic start met levering op Walcheren, in de plaatsen Middelburg, Vlissingen, Oost-Souburg, Ritthem, Koudekerke, Nieuw en Sint Joosland en Sint Laurens.

De supermarkt betwijfelt of het overal in Zeeland gaat bezorgen. “In bepaalde buitengebieden komen we niet”, zegt Picnic-woordvoerder Romke Spierdijk tegen PZC. “Het principe achter Picnic is dat we boodschappen gratis bezorgen en dat is niet overal rendabel. Bovendien hebben onze wagentjes slechts een beperkte actieradius.”

Gerelateerde artikelen