Picnic naar twee nieuwe steden in Duitsland
01.08.2018 | Branchenieuws

Picnic naar twee nieuwe steden in Duitsland

Picnic zet in op uitbreiding in Duitsland. Nog dit jaar doet de online supermarkt twee nieuwe steden bij onze oosterburen aan. 

Dat zegt Frederic Knaudt, die aan het roer staat van Picnic Duitsland, tegenover persbureau DPA. Onduidelijk is welke steden Picnic op het oog heeft.

Noordrijn-Westfalen

Picnic is sinds april actief op de Duitse markt. In vier grote steden in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen (Kaarst, Neuss, Meerbusch en Oberkassel) bezorgt het boodschappen aan huis. Bij de bezorging maakt Picnic gebruik van een hub in Neuss en een eigen distributiecentrum in Viersen. De twee nieuwe steden bevinden zich naar alle waarschijnlijkheid ook in Noordrijn-Westfalen. 

Weinig concurrentie

Ook na die uitbreiding zal Picnic niet stilzitten in Duitsland. Eerder liet Knaudt al weten dat de app only supermarkt volgend jaar in twintig Duitse steden wil bezorgen. Picnic zou Duitsland als een 'geweldige kans' zien, alleen al door het ontbreken van concurrentie in het land. Amazon opereert er, maar werkt met hoge instap prijzen en aanvullende kosten voor deelname aan de boodschappenbezorging. Picnic is de eerste die gratis levering biedt.


Plaats een reactie (0)

Reageren