Picnic krijgt 600 miljoen euro in investeringsronde van Bill Gates

Logistiekprofs op 1 July 2022

Picnic kan versneld uitrollen in Europa dankzij een investering van 600 miljoen euro. Het geld is mede afkomstig van Bill Gates en zijn ex-vrouw Melinda Gates. 

Het bedrag werd opgehaald tijdens een investeringsronde geleid door de Bill & Melinda Gates Foundation Trust. Ook bestaande investeerders droegen bij tijdens deze ronde. De stichting van Bill en Melinda Gates richt zich vooral op investeringen in liefdadigheid, maar steunt ook duurzame projecten. Het bedrijfsmodel van Picnic, waarbij met elektrische wagentjes wordt bezorgd, sluit daarbij aan. 

Picnic stelt dat het groene bedrijfsmodel uniek is in Europa. “We blijven investeren in groei en technologie om de beste service aan onze klanten te bieden. We zijn ontzettend trots om met de Bill & Melinda Gates Foundation te gaan samenwerken en onze groei te continueren,” aldus medeoprichter Joris Beckers van Picnic.

Met het geld wil Picnic versneld uitrollen in Europa, met name in Duitsland en Frankrijk. Daarvoor zijn investeringen nodig in gerobotiseerde distributiecentra, elektrische voertuigen en een team van software-ontwikkelaars.