Picnic gaat ook op zondag bezorgen
E-commerce 22.01.2019 | Branchenieuws

Picnic gaat ook op zondag bezorgen

Na succesvolle tests in verschillende steden heeft Picnic besloten om ook op zondag te gaan bezorgen. Picnic is naar eigen zeggen de eerste supermarkt die zondagsbezorging introduceert. 

Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Picnic testte bezorging op zondag sinds eind 2017 in Utrecht, Ede en Veenendaal, Zoetermeer, Den Haag, Delft, Leiden en Almere. In vrijwel alle steden was er animo voor de service, al werd er in het overwegend christelijke Ede en Venendaal minder gebruik van gemaakt. 

Extra personeel

De app only supermarkt rolt de service nu uit naar de zeventig plaatsen waar het actief is. Voor zondagsbezorging heeft het extra personeel nodig. Volgens mede-oprichter Michiel Müller is er plek voor 15 procent extra runners. 

Kritiek arbeidsomstandigheden

Picnic kwam eerder deze maand onder vuur te liggen door FNV. Volgens de vakbond laten de arbeidsomstandigheden bij de online grootgrutter te wensen over. FNV wil dat Picnic hogere salarissen betaalt voor 'het zware werk dat de mensen bij Picnic doen'. De twee partijen gaan binnenkort met elkaar in gesprek. 

Plaats een reactie (0)

Reageren