Picnic gaat in Zwolle bezorgen
E-commerce 03.09.2020 | Branchenieuws

Picnic gaat in Zwolle bezorgen

Online supermarkt Picnic breidt eind deze maand uit naar Zwolle en trekt daarmee verder richting het noorden. In de Hanzestad kunnen bijna 60.000 huishoudens kunnen zich inschrijven voor de bezorgdienst. 

De websuper gaat in Zwolle de weg op met tien elektrische bezorgwagentjes en dertig bezorgers. Nog voor eind 2020 moeten die aantallen zijn verdubbeld. De boodschappen worden vanuit een hub in Zwolle geleverd. 

De app only supermarkt ziet Zwolle als groeigemeente. Ongeveer een derde van de 60.000 huishoudens woont met kinderen. Dat is hoger dan het landelijk gemiddelde van 26 procent. “Ouders van jonge gezinnen werken hard en houden weinig vrije tijd over. Door eenvoudig te bestellen via de app en boodschappen aan de deur te laten leveren, kunnen ze veel van hun kostbare tijd besparen en die tijd bijvoorbeeld doorbrengen met het gezin”, legt medeoprichter Michiel Muller uit.

De Hanzestad is het derde gebied in Overijssel waar de websuper actief wordt. Eerder al konden inwoners van Deventer en Enschede en Hengelo (Twente) boodschappen door Picnic laten bezorgen.

Muller stelt nog verder noordwaarts uit te willen breiden. Zwolle is daarin de eerste stap. “We willen het gemak van aan-de-deurbezorging van boodschappen graag aan zo veel mogelijk Nederlanders aanbieden, ook aan inwoners van de noordelijke provincies.”


Plaats een reactie (0)

Reageren