Picnic brengt kerstbomen rond in Duitsland

Logistiekprofs op 25 November 2019

Picnic bezorgt in de decembermaand kerstbomen bij Duitse consumenten. Klanten van de app only supermarkt kunnen tot 8 december een kerstboom bestellen, die vervolgens zonder bezorgkosten aan huis wordt gebracht. 

Volgens de vakwebsite Lebensmittel Zeitung heeft Picnic eigenhandig vijfhonderd Nordmann-bomen in Sauerland geselecteerd. De bomen hebben een hoogte tot 1.70 meter en kosten 39,99 euro. De sparren worden op 14 december bij klanten thuisbezorgd. 

30 Duitse steden

Picnic startte ruim anderhalf jaar geleden in Duitsland met een eerste locatie in Neuss, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De supermarkt bezorgt er nu vanuit tien locaties in dertig Duitse steden. In een interview met Deutsche Startups liet Picnic-baas Frederic Knaudt weten dat het bedrijf in Duitsland inmiddels 600.000 klanten bedient, met een team van 600 medewerkers.

De online supermarkt zou bij onze oosterburen een weekomzet van 1 miljoen euro naderen.  Voor heel 2019 wordt een omzet van 40 miljoen euro verwacht. De supermarkt van Nederlandse bodem boekt voorlopig nog geen winst.