Picnic breidt uit naar Duitsland

Logistiekprofs op 19 March 2018

De Nederlandse boodschappenbezorger Picnic gaat over de grens. Per april start de start-up in de regio rondom Dusseldorf onder de naam Sprinter Supermarkt.

Eerder draaide de boodschappen start-up al een succesvolle pilot in dit gebied. Vier grote steden in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen (Kaarst, Neuss, Meerbusch en Oberkassel) worden per 1 april van boodschappen voorzien. Mocht dit bevallen, dan zal uitgebreid worden naar andere steden. In Nederland blijft Picnic ook flink aan de weg timmeren, met Amsterdam als meest recente wapenfeit.

De naam mag dan anders zijn, de kenmerkende elektrische wagentjes voor de last mile blijven hetzelfde. In totaal komen er zo’n twintig exemplaren rond te rijden in de steden.

Distributie
Michiel Muller, mede-oprichter Picnic, liet in een persverklaring weten Duitsland als een geweldige kans te zien. ‘’Alleen al in Noordrijn-Westfalen wonen 18 miljoen mensen. De resultaten uit de pilot zijn veelbelovend en we hebben een volledig Duitse infrastructuur opgezet die de vraag aankan.’’ Daarbij wordt gebruik gemaakt van een hub in Neuss en een eigen distributiecentrum in Viersen.

Een ander voordeel is de concurrentie, die nagenoeg niet bestaat in Duitsland. Amazon opereert er weliswaar, maar werkt met hoge instap prijzen en aanvullende kosten voor deelname aan de boodschappenbezorging. Picnic is de eerste die gratis levering biedt.