Picnic breidt geleidelijk uit naar Utrecht
20.04.2016 | Branchenieuws

Picnic breidt geleidelijk uit naar Utrecht

Online super Picnic is gestart met bezorgen in Utrecht. Vanuit winkelcentrum The Wall gaat de boodschappendienst gratis thuisbezorgen. Eerst in Leidsche Rijn, daarna in de rest van Utrecht.

Picnic was eerder al actief in Amersfoort, Leusden en Soest. Utrecht is met 175.000 huishoudens de grootste stad tot nu toe. In winkelcentrum The Wall heeft Picnic zo'n 1500 vierkante meter aan hubruimte.  

Geleidelijke groei
Picnic start in Utrecht met vier elektrische bezorgwagentjes. Later worden dit er vijftig. Over deze geleidelijke uitbreiding zegt medeoprichter Michiel Muller: "We kunnen niet in één keer vijftig bezorgwagentjes de weg op sturen. Dat zal geleidelijk groeien."

Apeldoorn en Almere
Picnic ging in het najaar van 2015 van start. In Amersfoort, Leusden en Soest telt de online boodschappendienst al zo'n 8000 gebruikers. Daar rijden zo'n dertig elektrische auto's van de super rond.Volgende steden die Picnic wil aandoen zijn Apeldoorn en Almere. In een eerder stadium gaf Muller aan dat hij mogelijkheden ziet om de dienst in veertig Nederlandse steden uit te rollen. 

Distributiemethode
Picnic werkte drie jaar lang met een team van 30 specialisten aan een nieuwe distributiemethode, waarmee ze boodschappen zonder onnodige tussenschakels in de wijk rond kan brengen. De klant kiest zelf welke rit het beste uitkomt en weet tot op een half uur precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. De kosten van deze manier van distributie zijn laag, waardoor Picnic gratis bezorging aan kan bieden. Bij de lancering in Utrecht liet Muller weten dat het vanaf nu wil gaan uitdragen dat de wagen ook producten van andere leveranciers of diensten kunnen afleveren.  


Redactie LogistiekProfs

Blijf altijd op de hoogte
Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends, innovaties en ontwikkelingen uit de branche.Plaats een reactie (0)

Reageren