Picnic alweer aan uitbreiding toe: nieuw distributiecentrum in Utrecht
17.08.2017 | Branchenieuws

Picnic alweer aan uitbreiding toe: nieuw distributiecentrum in Utrecht

Amper vijf maanden na de opening van een tweede distributiecentrum in Utrecht, is app only supermarkt Picnic alweer aan uitbreiding toe. In Utrecht Lage Weide is het begonnen met de bouw van een distributiecentrum van 35.000 vierkante meter. 

Picnic verwerkt zijn bestellingen momenteel in twee distributiecentra in Nijkerk en Utrecht. Het afgelopen halfjaar breidde Picnic zijn diensten uit van zes naar 24 steden, waardoor het aantal klanten van de online supermarkt verdubbelde tot 65.000. Het bedrijf ligt naar eigen zeggen op koers om dit jaar een omzet van 100 miljoen euro te boeken. Om die groei op te vangen werd gisteren gestart met de bouw van een derde distributiecentrum. In maart 2018 wordt het gebouw in gebruik genomen. Het nieuwe distributiecentrum levert vijfhonderd tot duizend banen op. 

Bekijk ook: Video: Picnic toont opbouw nieuw distributiecentrum

Duurzaamheidsmaatregelen
Duurzaamheid is een belangrijke pijler voor Picnic, zo ook bij de bouw van het nieuwe logistiek centrum. Het dak krijgt 20.000 vierkante meter aan zonnepanelen, die zullen voorzien in een groot deel van de stroombehoefte van de websuper. De warmte die de motoren van de koelcel genereren, worden door middel van een warmtewisselingsinstallatie hergebruikt in de kantoren. Door deze duurzaamheidsmaatregelen ontvangt het gebouw het duurzaamheidscertificaat 'BREEAM Excellent' 

Landelijke dekking
Daar houdt de expansiedrift van Picnic niet op. Onlangs haalde het tijdens een investeringsronde 100 miljoen euro op. Met dit geld wil Picnic de komende drie jaar landelijke dekking realiseren. Daarvoor heeft het nog twee grote distributiecentra en een groot aantal lokale hubs nodig. Picnic zal tegen die tijd rondrijden met 2.000 elektrische bezorgauto's. Momenteel gebruikt de online super 'slechts' 250 bezorgwagentjes. Volgens mede-oprichter Michiel Muller heeft Picnic over drie jaar zo'n 10.000 mensen in dienst, terwijl dat er nu circa 1.000 zijn. 

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren