Petrol Industries neemt logistiek op de schop

Logistiekprofs op 7 november 2014 | 2 minuten leestijd

Petrol Industries heeft zijn papieren picklijsten vervangen door mobiele computers. De kledinggigant is onlangs naar een nieuw distributiecentrum in Tilburg verhuisd en besloot om meteen zijn logistieke processen te optimaliseren.

Ongeorganiseerde processen
Petrol Industries boekte de afgelopen jaren een forse groei, waardoor het oude magazijn al gauw te krap was. Er werd extra opslagruimte gehuurd, maar volgens Managing Director Elwin Flint had dit als gevolg dat de processen ongeorganiseerd en chaotisch waren. Om overzicht te creëren werd daarom ingezet op het verbeteren van de leverbetrouwbaarheid en van de efficiëntie van het orderverzamelproces.
 

Stijging pickprestaties
Petrol Industries maakt nu gebruik van ICS Vertex, een softwareoplossing van it suits IT. De oplossing bestaat uit 15 mobiele computers en ICS Warehouse ScanSuite software. Deze computers worden ingezet bij het picken van de kleding en communiceren voortdurend met de middleware van ICS. Het ERP-systeem ontvangt meteen een seintje wanneer een order gereed is. De retailer maakt nu twee maanden gebruik van het nieuwe systeem en zag zijn pickprestaties in die tijd met zo’n 20 procent stijgen. Daarnaast is de administratieve belasting fors verlaagd omdat facturen en pakbonnen automatisch worden gegenereerd.

Redactie LogistiekProfs