Park met duurzame distributiecentra nabij Amsterdam in aanbouw

Logistiekprofs op 13 March 2017

Een nieuw park met duurzame distributiefaciliteiten in de buurt van Schiphol moet Nederland als duurzame poort naar de rest van Europa op de kaart zetten.

Vastgoedinvesteerder Segro wil met de ontwikkeling van het Segro Park Amsterdam Airport (SPAA) een nieuw park met duurzame distributiefaciliteiten op de kaart zetten. Het park kent onder andere zonnepanelen en energie die opgewekt wordt vanuit warmtekoudeopslagsystemen.

Het distributiecentrum maakt deel uit van het park aan de Rijnlanderweg in Hoofddorp, waar in de nabije toekomst meer logistieke faciliteiten worden gebouwd van 10.000 tot 30.000 m2. Deze faciliteiten worden gecombineerd met kleinere gebouwen met een oppervlakte tussen de 1.500 tot 10.000 vierkante meter.

Volgens Tijs Derison, directeur van Segro Benelux, kan Schiphol een glansrol vervullen bij de verduurzaming van distributiecentra in Europa. ‘Nederland fungeert als poort naar de rest van Europa en Schiphol speelt daar een belangrijke rol in,’ aldus de directeur in een persbericht.