Parcify gaat pakketjes bezorgen via het water
25.09.2017 | Branchenieuws

Parcify gaat pakketjes bezorgen via het water

Start-up Parcify wil handig gebruik maken van het vele water in Amsterdam. Kajaks en paddle boards gaan pakketjes bezorgen in de hoofdstad.

De Belgische start-up Parcify zegt hiermee een ecologische oplossing voor de vele bestelauto’s in de Nederlandse hoofdstad te hebben gevonden. Er worden speciale koeriers ingehuurd, die met watervoertuigen als kajaks en paddle boards een maand lang gaan proeftesten in de grachten. De orders worden door een groot schip dichtbij Amsterdam geleverd, de koeriers brengen ze de stad in.

Daan Giesen, head of growth, van het bedrijf, verklaart tegenover Twinkle dat leveren via water de meest betrouwbare en ecologische manier is om pakketjes bij de klant te krijgen. ‘We zorgen ervoor dat mensen online kunnen blijven shoppen en een positieve impact hebben op het verkeer en milieu.'

Aanmeerplekken
Niet alle pakketten zijn geschikt voor het bezorgen via een kajak of paddle board. Wat de start-up daarop bedacht heeft, is niet bekend. Ook zijn niet overal aanmeerplekken in de grachten waar mensen uit kunnen stappen. Ook hier heeft de start-up niets over laten weten.

Parcify werkt voor grote klanten als bol.com en Zalando in Nederland. Sinds september 2016 is de start-up actief in Nederland

.

Plaats een reactie (0)

Reageren