ParcelPro biedt kleine webwinkels ‘voor 23:59 besteld, volgende dag in huis’

Logistiekprofs op 12 May 2016

Parcel Pro gaat kleine webwinkels helpen bij next day delivery. Bestellingen die voor 23:59 zijn geplaatst, worden nog de volgende dag bezorgd. Met de nieuwe service wil Parcel Pro kleinere webwinkels ondersteunen in de concurrentiestrijd met grote spelers die dergelijke mogelijkheden al langer aanbieden.

Next day delivery – in sommige gevallen zelfs same day delivery – is een belangrijke pijler in de strijd om de online shopper. Grote webwinkeliers besteden hun logistiek vaak uit aan fulfilmentpartijen om zo de service te kunnen bieden. Volgens Parcel Pro is dat met de nieuwe verzendsoftware niet meer nodig. Parcel Pro haalt de zendingen bij het magazijn of de webwinkel op, om ze vervolgens bij de consument te bezorgen. Voor de dienst vraagt Parcel Pro 6,95 per pakket.

De softwarepartij werd begin dit jaar tijdens de Webwinkel Vakdagen gelanceerd. WebwinkelWeblog schrijft dat Parcel Pro daarna veel nieuwe klanten aan zich heeft kunnen bieden. “Het koppelen blijkt bij veel spelers sneller mogelijk dan gedacht, waardoor we de dienstverlening snel kunnen uitbreiden”, zegt oprichter Stanley Schot tegen WebwinkelWeblog. “Enkele grote opvolgende ontwikkelingen zullen deze zomer nog de markt écht op zijn kop gaan zetten. Hiermee verwacht ik dat wij, nog voor het einde van ons lanceringsjaar, al de vijfduizendste webwinkelier als klant kunnen verwelkomen.”

Redactie LogistiekProfs

Blijf altijd op de hoogte

Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends, innovaties en ontwikkelingen uit de branche.