Pand Van Wanrooy Transport moet mogelijk op slot na cocaïnevondst

Logistiekprofs op 13 December 2018

Door grootschalige smokkel van cocaïne moet het pand van Van Wanrooy Transport in Oosterhout de deuren een jaar sluiten. Zo luidt het voorgenomen besluit van de gemeente Oosterhout. “Dit treft het voortbestaan van het bedrijf en ook honderd gezinnen”, zegt directeur Mario Heeren. 

Afgelopen zomer werd de eigenaar van Van Wanrooy Transport aangehouden voor betrokkenheid bij cocaïnesmokkel. Er werd 3.500 kilogram van de drugs onderschept in de Antwerpse haven. De bestemming: Van Wanrooy Transport in Oosterhout. Naast de eigenaar werden verschillende werknemers van het bedrijf aangehouden. 

Het Damoclesbeleid staat toe dat burgemeesters gebouwen bij een drugsvondst kunnen sluiten. Dat wil de gemeente nu doen bij de loods aan de Koopvaardijweg 7. Het gaat om een voorgenomen besluit, waar de burgemeester zich nog definitief over moet uitspreken.

Directeur Heeren noemt het besluit ‘desastreus’ voor het bedrijf.  “Ik hoop dat er een wijs besluit komt“, zegt hij tegen BN de Stem. “Want wij worden als bedrijf heel erg getroffen en wij hebben hier part noch deel aan. De gemeente wil de loop uit het pand halen, maar die loop is er nooit geweest. Dit is wat anders dan een loods waar een hennepkwekerij wordt getroffen. Het bedrijf heeft er niets mee te maken.“ 

Door imagoschade heeft Van Wayrooy Transport het momenteel al moeilijk, aldus de directeur. “Heel vervelend, we moeten er erg hard voor vechten. Dit straalt op het bedrijf af. Gelukkig hebben klanten het vertrouwen in ons uitgesproken; wij kunnen er niks aan doen.“

Onbekend is wanneer de gemeente een definitief besluit neemt over de sluiting van de loods.