Panattoni verkoopt logistiek park in Wessem aan Cabot Properties

Logistiekprofs op 8 augustus 2023 | 2 minuten leestijd

Logistiek vastgoedontwikkelaar Panattoni Nederland heeft het volledig verhuurde logistiek park Wessem verkocht aan Cabot Properties. Het logistieke park omvat circa 42.500 vierkante meter, is ontwikkeld conform de BREEAM-NL Very Good-certificering en bestaat uit circa 24.000 vierkante meter hoogwaardige logistieke ruimte. Logistiek dienstverlener GXO tekende onlangs een langjarig huurcontract voor het park.

Het distributiecentrum is gelegen op een herontwikkelingslocatie waar tot 2013 een oude steenfabriek was gevestigd. Na de sluiting stond het fabriekspand jarenlang te koop. In 2019 werd het uit 1915 stammende fabrieksgebouw gesloopt en het terrein gesaneerd, waarna Panattoni er een duurzaam distributiecentrum bouwde. Zo is het gebouw volledig elektrisch en aardgasvrij. Naast het distributiecentrum met kantoor omvat het park tevens een fietsenstalling, een parkeerterrein met elektrische oplaadstations en groene zones die de ecologische waarde van het park verbeteren. Bovendien biedt het enorme dak de mogelijkheid om een zonnepark te worden, waardoor niet alleen het gebouw, maar ook een groot aantal Nederlandse huishoudens kan worden voorzien van hernieuwbare elektriciteit.

Koen de Jong, vice president investments van Cabot Properties: “Duurzaamheid speelt een cruciale rol in onze nieuwe vastgoedinvesteringen. En in een veranderende marktomgeving geloven we dat duurzaam logistiek vastgoed op de lange termijn de meeste waarde behoudt. Panattoni Park Wessem is een hoogwaardige brownfieldontwikkeling en vormt als duurzaam gecertificeerd project een geweldige toevoeging aan onze portefeuille.”

Multimodale locatie

Naast duurzaamheid kenmerkt Panattoni Park Wessem zich door zijn unieke strategische locatie wat de ontwikkeling voor de lange termijn een toekomstbestendige investering maakt. Het project bevindt zich in het zuidoostelijke deel van Nederland, in Limburg, vlakbij de Belgische en Duitse grens. Dankzij een uitstekend multimodaal netwerk en een grote klantenbasis hebben veel bekende internationaal opererende bedrijven waaronder DHL, Broekman Logistics, Samsung en Lidl zich in dit gebied gevestigd.

Jeroen Gerritsen, algemeen directeur Panattoni Nederland: “Deze ontwikkeling bevindt zich letterlijk in het hart van de zuidelijke logistieke corridor van Rotterdam en Antwerpen naar het Duitse achterland, het Rijn-Ruhrgebied. Dit gebied is de grootste metropoolregio in Duitsland met meer dan 10 miljoen inwoners. Met 18 miljoen consumenten binnen een uur rijden, 160 miljoen klanten binnen 500 kilomeeter en 220 miljoen klanten binnen 1000 kilometer, is de regio Limburg de spil in Europese distributie. Dankzij een uitstekend multimodaal netwerk en een grote klantenbasis is en blijft dit een absolute logistieke toplocatie voor internationale logistieke bedrijven en detailhandelaren.”

Gerelateerde artikelen