'Pakketvervoerders stoppen 38 keer per dag'
Last Mile 08.08.2019 | Branchenieuws

'Pakketvervoerders stoppen 38 keer per dag'

Pakketvervoerders bezochten in 2018 gemiddeld 38 adressen per dag. Daarbij ging het vooral om particuliere adressen, blijkt uit cijfers van het CBS.
Het CBS monitorde de activiteiten van Nederlandse bedrijfsbestelauto's over 2018. Daarbij keek het naar bestelauto's in de bouw, serviceauto's en bestelauto's voor het vervoer van post en pakketten of goederen. In totaal maakten deze bedrijfsbestelauto's 813 miljoen stops. Dat is per auto gemiddeld vier keer op een dag. 

172 miljoen stops in post- en pakketvervoer

Bestelauto's in het post- en pakketvervoer maakten 172 miljoen stops in 2018. Vooral vervoerders van pakketten stopten vaak: gemiddeld 38 keer per dag. Daarbij ging het in twee derde van de gevallen om particuliere adressen. Bij zakelijke adressen was dit aandeel 30 procent en bij afhaalpunten 5 procent. Bij een particulier adres wordt meestal één pakketje per stop afgeleverd, bij een zakelijk adres of afhaalpunt meerdere pakketten in één keer. 

Merendeel post en pakketten overdag geleverd

Ongeveer twee derde van de post en pakketten werd overdag (tussen 9.00 en 16.00 uur) afgeleverd. Minder dan 9 procent van de bestelauto's kwam langs na 18.00 uur. 


Plaats een reactie (0)

Reageren