‘Pakketmarkt afgelopen jaar met 103 procent gegroeid’

Logistiekprofs op 1 maart 2021 | 2 minuten leestijd

Het aantal pakketten dat afgelopen jaar werd bezorgd is met 103 procent gestegen. In het drukste jaar ooit lukte het bezorgers om het merendeel van de pakketten de volgende dag af te leveren. 

Dat blijkt uit cijfers van verzendplatform Sendcloud. In 2020 werden via het platform 103 procent meer pakketten verzonden dan in 2019. Al vanaf maart was een explosieve stijging in het pakketvolume te zien. Het sluiten van de winkels in december leidde tot een hoogtepunt met een verdriedubbeling (+202 procent) van het pakketvolume. De drukste dag vond al plaats in november: op Cyber Monday gingen maar liefst 271 procent meer pakketten op de post. 

‘4 op de 5 pakketten op tijd afgeleverd’

Hoewel het volume explosief toenam, kon 83 procent van de pakketten de volgende dag geleverd worden. Gemiddeld was de levertijd per pakket 1,25 dag. In december daalde het percentage dat binnen een dag geleverd werd naar 74,3 procent. 

In coronatijd tonen consumenten zich overigens geduldiger. Tijdens de eerste lockdown waren consumenten bereid om 5,4 dagen op hun bestelling te wachten. Normaal gesproken is dat niet langer dan vier dagen. 

Gerelateerde artikelen