P3 koopt nieuw dc van 62.300 vierkante meter in Herkenbosch

Logistiekprofs op 7 februari 2024 | 3 minuten leestijd

P3 Logistic Parks breidt haar Nederlandse portfolio uit met de acquisitie van een nieuw distributiecentrum in Herkenbosch. De vastgoedinvesteerder en -beheerder heeft het pand gekocht van vastgoedontwikkelaar Solidiam. Het distributiecentrum, dat P3 Herkenbosch zal heten, wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2024 opgeleverd.

In lijn met de groeistrategie van het bedrijf, heeft P3 Logistic Parks een nieuwe forward-funding deal gesloten met de acquisitie van een te ontwikkelen modern distributiecentrum en kantoor in Nederland. Het project ligt in een gevestigd bedrijvenpark in Herkenbosch en bestaat uit kantoor-, logistieke en semi-industriële gebouwen. Met verbinding aan de N570 en dicht bij de A73, is het gebied goed bereikbaar, ook vanuit België en Duitsland.

BREEAM Excellent

Het project start in het eerste kwartaal van 2024. Na oplevering in het vierde kwartaal zal P3 Herkenbosch bestaan uit 62.341 vierkante meter verhuurbare ruimte, waaronder 55.540 vierkante meter magazijnruimte, 3.098 vierkante meter kantoorruimte en 3.703 vierkante meter mezzanine. Met toepassing van LED-verlichting, een watermanagementsysteem, parkeerfaciliteit voor fietsen en de optie om fotovoltaïsche panelen te installeren, wordt de focus gelegd op de energieprestatie. Voor P3 Herkenbosch streeft P3 naar het BREEAM-certificaat ‘Excellent’ voor duurzaamheid.

Volgende stap

Léon Vié, managing director Nederland en België bij P3 Logistic Parks: “P3 Herkenbosch is de volgende stap in onze groeistrategie voor Nederland. Deze deal volgt na onze vorige forward-funding acquisities in Amstelveen, Assen en recentelijk Emmen. Het is een succesvolle manier gebleken om onze activiteiten verder uit te breiden. We kijken ernaar uit om opnieuw een modern distributiecentrum op een belangrijke locatie toe te voegen aan ons Nederlandse portfolio.”

Tweede transactie

Ronald Egger, managing partner bij Solidiam: “Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat we een tweede transactie met P3 hebben gesloten, kort na onze ontwikkeling in Emmen afgelopen oktober. De constructie is al gestart en we zijn in vergevorderde besprekingen om een deel van het pand te verhuren. De transactie met P3 geeft aan dat investeerders geïnteresseerd blijven in de logistieke markt. De samenwerking met de gemeente, buren en andere belanghebbenden was van groot belang voor het succes van deze ontwikkeling.”

Elf distributiecentra

Met deze nieuwe vestiging meegerekend bezit en beheert P3 momenteel elf logistieke vestigingen in de Benelux, verhuurd aan klanten zoals Lidl, Fresh Solutions Netherlands, Jumbo, Yamato, Karl Rapp en Cargotech.

Gerelateerde artikelen