Overval op distributiecentrum bol.com, duizenden pakketten vertraagd

Logistiekprofs op 20 juli 2020 | 2 minuten leestijd

Meerdere overvallers zijn zondagochtend het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk binnengedrongen. Twee beveiligers werden rond 09.00 uur overrompeld en sloegen pas uren later alarm. Of er spullen zijn meegenomen uit het dc, is nog onduidelijk. Bol.com kondigde na de overval aan dat de bezorging van duizenden pakketten mogelijk vertraagd is. 

De twee beveiligers sloegen pas rond 14.50 uur alarm. De politie rukte direct met meerdere eenheden uit, maar kreeg de daders niet te pakken. Het lijkt erop dat de overvallers geruime tijd in het pand aan de Pakketweg zijn geweest. Onduidelijk is wat er in de tussentijd is gebeurd; de politie wil hier vanwege het onderzoek geen mededelingen over wil doen. De beveiligingsmedewerkers raakten niet gewond. 

Daders nog voortvluchtig

Tegenover het AD zegt een woordvoerder van de politie nog veel vragen te hebben, ‘en weinig antwoorden’. Ook is het terughoudend met het delen van informatie, omdat het de daders niet in de hand wil werken. Door de vele camera’s op het terrein is de kans groot dat de overvallers op beeld staan. De beelden worden opgevraagd.

Bol.com ‘erg geschrokken’

Een woordvoerster van bol.com zegt dat het bedrijf erg geschrokken is van de overval. Een speciaal team ontfermt zich over de medewerkers die ten tijde van het incident aan het werk waren. 

Vertraging en extra capaciteit

Vanwege de overval en het rechercheonderzoek lagen de logistieke processen van bol.com zondag tijdelijk stil. Dat kan de komende dagen voor vertragingen zorgen. Klanten die op een pakketje wachten, worden door bol.com op de hoogte gebracht. Extra capaciteit moet ervoor zorgen dat de vertraging beperkt blijft. 

De politie vraagt mensen met meer informatie over het incident zich te melden

Lees ook: Drie opvallende elementen in het distributiecentrum van bol.com