Overname CEVA door CMA CGM heel waarschijnlijk

Logistiekprofs op 13 February 2019

De overname van CEVA Logistics door Franse rederij CMA CGM lijkt nabij. Het bestuur van CEVA heeft geen bezwaren meer tegen de overname, stelt CMA CGM. Ook de Europese Unie gaf deze week groen licht. 

Dat melden verschillende buitenlandse media. De Europese Commissie concludeerde deze week dat de fusie niet in strijd is met het mededingingsrecht. Met die goedkeuring kan CMA CGM zijn bod per aandeel rechtstreeks aan de aandeelhouders van CEVA voorleggen.  

Overnamebod aandeelhouders

CMA CGM bracht op dinsdag een vriendelijk en openbaar overnamebod uit op de aandelen van de logistiek dienstverlener. Het bod ligt op 30 Zwitserse frank (26,37 euro) per aandeel. Dat is ruim 12 procent boven de gemiddelde koers van de afgelopen zestig dagen. 

‘Bestuur CEVA heeft geen bezwaren meer’

De aandeelhouders kunnen nu bepalen of ze op het voorstel van CMA CGM ingaan. In een eerdere verklaring adviseerde het bestuur van CEVA om de aandelen niet te verkopen voor het ‘te lage bod’. In een persverklaring stelt CMA CGM dat het bod nu wél gesteund wordt door het bestuur van CEVA. De top van het bedrijf heeft echter nog niet officieel gereageerd op de aankondiging van CMA CGM.

Mijlpaal voor CMA CGM

Topman en aandeelhouder Rodolphe Saadé noemt de mogelijke overname in een persbericht een ‘mijlpaal’ voor CMA CGM. “Zodra de overname is voltooid, is CMA CGM een sterk bedrijf met meer dan honderdduizend werknemers en een omzet van 30 miljard dollar (26,5 miljard euro).”

De Franse rederij verklaart dat CEVA na de fusie een onafhankelijk en op zichzelf staand beursgenoteerd bedrijf blijft. Daar voegt het aan toe dat de stap moet resulteren ‘in een nieuw strategisch partnerschap tussen de twee bedrijven en een versnelling van de voortdurende transformatie van CEVA’.  

Afbeelding: Sheila Fitzgerald / Shutterstock.com