Oracle Cloud SCM introduceert nieuwe functies voor supply chains

Logistiekprofs op 11 maart 2024 | 3 minuten leestijd

Oracle introduceert nieuwe logistieke functies in Oracle Fusion Cloud Supply Chain & Manufacturing (SCM). Met de nieuwe functies in Oracle Transportation Management en Oracle Global Trade Management, onderdelen van Oracle Cloud SCM, kunnen klanten hun logistieke processen optimaliseren door de zichtbaarheid te vergroten, kosten te verlagen, naleving van regelgeving te automatiseren en de besluitvorming te verbeteren. Apollo Tyres is één van de eerste gebruikers.

Organisaties staan voor grote uitdagingen rond de supply chain: van onderdeeltekorten en verstoorde transportroutes tot veranderingen in wereldwijde handelsovereenkomsten en een snel veranderende klantvraag. Om snel hun wereldwijde supply chains te kunnen aanpassen aan het veranderende handelsklimaat, hebben logistiek professionals flexibele en efficiënte processen nodig waarmee ze eenvoudig door regelgeving kunnen navigeren, de kans op knelpunten kunnen verkleinen en de impact van doorlopende transportverstoringen kunnen beperken.

“De laatste paar jaar is de veerkracht van wereldwijde logistieke processen duidelijk op de proef gesteld. Daarbij hadden veel organisaties moeite om hun bedrijfsactiviteiten aan te passen en te beschermen tegen voortdurende verstoringen”, aldus Srini Rajagopal, vice president of logistics product strategy van Oracle. “Met Oracle Cloud SCM kunnen organisaties naadloos hun wereldwijde handels-, transport- en distributieprocessen beheren. Het helpt hen de snelheid en nauwkeurigheid van hun activiteiten te verbeteren, serviceniveaus te optimaliseren, voor naleving te zorgen en de impact van verstoringen in de supply chain te beperken.”

Nieuwe functies

De nieuwe functies in Oracle Transportation Management en Oracle Global Trade Management zijn onder meer:

  • Uitgebreide business intelligence-functies: hiermee kunnen klanten transport- en handelsgegevens combineren met andere operationele gegevens in Oracle Fusion Data Intelligence. De verbeterde gegevens bieden een holistisch, real-time overzicht van het bedrijf waardoor organisaties hun besluitvorming en wereldwijde logistieke prestaties kunnen verbeteren.
  • Verbeterde logistieke netwerkmodellering: logistiekmanagers kunnen hiermee verschillende scenario’s modelleren en verschillende planningsopties voor chauffeurs vergelijken. Met de verbeterde functies voor logistieke netwerkmodellering kunnen organisaties snel planningen evalueren, toewijzingsbeslissingen verbeteren en de prestaties van het wagenpark optimaliseren.
  • Nieuw programma voor handelsbevordering: hiermee kunnen klanten tegelijkertijd de ondersteuning voor meerdere landspecifieke handelsprogramma’s automatiseren. Door handelsdocumentatie te automatiseren, kunnen organisaties handmatige processen verminderen, de precisie en efficiëntie van deelname aan handelsprogramma’s verbeteren en douane- en belastingkosten verlagen.
  • Bijgewerkte mobiele app voor Oracle Transportation Management: met ondersteuning voor externe transportdienstaanbieders en chauffeurs van het eigen wagenpark kunnen app-gebruikers bieden op de transportmarkt, transportkosten vastleggen en kaarten bekijken. De toegevoegde functionaliteit en uitgebreide configuratiemogelijkheden van de app zorgen voor een meer intuïtieve en gepersonaliseerde ervaring voor gebruikers, wat de efficiëntie van logistieke processen helpt verbeteren.
  • Verbeterde workbenches: helpt logistiekmanagers snel en eenvoudig zeer configureerbare workbenches te maken die één totaalweergave van de activiteiten bieden. Met de nieuwe functies voor workbench-personalisatie en visualisatie van gegevens kunnen organisaties de productiviteit verhogen en zakelijke beslissingen verbeteren.

Apollo Tyres

“Met Oracle hebben we de productiviteit kunnen verhogen en de tijd voor het verwerken van vrachtkosten aanzienlijk kunnen verkorten”, aldus Satish Sharma, president APMEA bij Apollo Tyres. “Oracle Transportation Management heeft ons geholpen de zichtbaarheid van onze supply chain te verbeteren. Hiernaast zijn er geen meerdere auditrondes en extra afwikkelings- en controlewerkzaamheden voor vrachtkosten meer nodig. Het bedrijf heeft een grote sprong vooruit gemaakt in efficiëntie en het aantal fouten kunnen verkleinen.”

Gerelateerde artikelen