Opsteker voor PostNL in strijd om marktaandeel België

Logistiekprofs op 24 August 2017

PostNL gaat de online boodschappen van supermarktketen Carrefour nu ook in Brussel, Waals-Brabant en Vlaams-Brabant aan huis bezorgen. Eerder zegde Carrefour hiervoor de samenwerking met concurrent bpost op. 

Bpost blijft wel de leveringen voor de non-food webshop van Carrefour verzorgen. Eerder werden ook de boodschappen van Carrefour door Combo, de boodschappendienst van bpost, bezorgd. Die samenwerking werd vorige maand stopgezet. Door met PostNL samen te werken mikt Carrefour op een groter geografisch bereik. Combo was eerder namelijk alleen in bepaalde delen van België actief.  

Vorige maand startte PostNL al met bezorging in Antwerpen en Limburg, daarna volgden de provincies Oost- en West-Vlaanderen. Vanaf 23 augustus start het met de levering in negentien nieuwe gemeenten in de provincies Vlaams- en Waals-Brabant en Brussel. 

PostNL heeft zich ten doel gesteld ‘de beste logistieke partij voor online food in de Benelux’ te worden. Sinds vorige maand levert het in België ook voor Ekoplaza en Marley Spoon. 

Redactie LogistiekPRofs