Opsteker voor Nedcargo: toch uitbreiding langs de Waal
Bouw & Vastgoed 16.04.2019 | Branchenieuws

Opsteker voor Nedcargo: toch uitbreiding langs de Waal

Nedcargo heeft groen licht gekregen voor uitbreiding van zijn locatie in Haaften. De Raad van State wees alle bezwaren van omwonenden en schippers tegen de uitbreiding af. 

De logistiek dienstverlener mag zijn opslaglocatie langs de Waal vergroten met 40.000 vierkante meter, een verdubbeling ten opzichte van de huidige situatie. NedCargo mag de laad- en loskade bovendien met 200 meter verlengen. 

Het uitbreidingsplan van Nedcargo houdt de gemoederen al jaren bezig. Omwonenden en binnenvaartschippers vreesden voor een forse toename van geluid- en lichtoverlast. 

De Raad van State heeft nu beslist dat er geen sprake is van onaanvaardbare geluids- en milieuobstakels. De verlichting rondom de haven mag niet hoger dan zestien meter worden, waardoor lichtoverlast wordt beperkt. Omdat er dagelijks maximaal vierhonderd vrachtwagenbewegingen en 220 autobewegingen bijkomen, verwacht de raad geen verkeersproblemen rondom het terrein. 

Mocht later blijken dat nabijgelegen woningen toch meer herrie ondervinden, dan kan er een hogere geluidswal geplaatst worden, aldus het Brabants Dagblad.


Schermafbeelding 2019-04-15 om 17.51.23.
Nedcargo reageerde op Twitter opgelucht op het nieuws. "Het werd tijd", schrijft de logistiek dienstverlener. 


Plaats een reactie (0)

Reageren