Opstartproblemen in nieuw logistiek centrum ASML
19.08.2021 | Branchenieuws

Opstartproblemen in nieuw logistiek centrum ASML

Na twee jaar bouwen kon chipmachinefabrikant ASML vorige maand eindelijk het logistiek centrum in Veldhoven betrekken. Nu blijkt dat het pand in de eerste weken de nodige opstartproblemen heeft gehad. Dat leidt tot vertragingen in het productieproces. 

ASML investeerde een miljard euro in de bouw van een logistiek centrum, een kantoor en een fabriek in Veldhoven. Voorheen was de logistiek van het bedrijf verspreid over gebouwen in Acht, Eersel en Eindhoven. Dat wordt voortaan centraal georganiseerd langs de A67 in Noord-Brabantse. 

De eerste week na de verhuizing verliep echter niet op rolletjes, weet BN De Stem. Leveranciers konden hun spullen niet kwijt omdat er te veel vrachtwagens tegelijk aankwamen. De automatiseringssystemen konden bovendien niet goed worden afgestemd. ASML besloot daarop de leveringen on hold te zetten. Hierdoor konden de cleanrooms, waar ASML de chipmachines in elkaar zet, onvoldoende bevoorraad worden. 

De problemen leidden uiteindelijk tot vertragingen in het productieproces. Nu de twee bottlenecks zijn opgelost verwacht ASML eind deze maand weer stabiel operationeel te zijn. Tot die tijd kunnen leveranciers alleen terecht op een specifiek tijdslot. De achterstanden in de productie worden nog dit jaar rechtgetrokken, belooft het bedrijf. 


Plaats een reactie (0)

Reageren