Opslagspecialist Nedcon wordt vijftig jaar
Warehousing 05.07.2019 | Branchenieuws

Opslagspecialist Nedcon wordt vijftig jaar

Nedcon viert deze week haar vijftigjarig bestaan. De specialist in opslagsystemen startte in 1969 met een handjevol medewerkers en groeide uit tot internationale speler met vierhonderd personeelsleden. 

Nedcon zegt door de jaren heen een 'schat aan ervaring' te hebben opgebouwd in opslagsystemen, variërend van manuele magazijnstellingen tot een integrale aanpak voor geautomatiseerde magazijninrichtingen. Het bedrijf werkt met vierhonderd medewerkers op kantoren in Nederland, Duitsland, Tsjechië, Frankrijk en de Verenigde Staten. 

Volgens Nedcon is de wereld van opslagsystemen aan continue vernadering onderhevig. "Complexe, geautomatiseerde projecten voeren nu de boventoon in ons bedrijf. Tweederde van onze business bevindt zich in deze nichemarkt en die heeft een duidelijk groeipotentieel", zegt CEO Edwin Bolwerk.

De afgelopen vijftig jaar hebben ook moeilijke periodes de revue gepasseerd. "Onder andere de verplaatsing van de productie uit Doetinchem naar Tsjechië en een aantal reorganisaties waren niet gemakkelijk." Sinds 2009 groeit het bedrijf volgens eigen zeggen stabiel. Bolwerk: "We zien de komende jaren met veel positiviteit tegemoet. Als we onze kennis op peil houden en de betrokkenheid van onze medewerkers vasthouden, zijn we verzekerd van nog eens vijftig mooie jaren."

Afbeelding: Edwin Bolwerk (CEO) en Erik Lansink (CFO)

Plaats een reactie (0)

Reageren