Opnieuw stakingen bij dc Decathlon

Logistiekprofs op 1 July 2022

Voor de tweede keer in een week tijd hebben logistiek medewerkers van Decathlon in Antwerpen het werk neergelegd. De cadeaubon die de retailer in sportartikelen hen aanbod, viel niet in goede aarde. 

Vorige week besloot een groep distributiemedewerkers van het distributiecentrum in Willebroek te staken en de toegang tot het gebouw te blokkeren. De werknemers zijn ontevreden over het gebrek aan beschermingsmaatregelen en eisen eenzelfde coronapremie als hun Franse collega’s. Die ontvangen per halve dag een premie van 25 euro. 

Een andere premie van 5 procent, gebaseerd op de productiviteit van het personeel, werd onlangs juist afgeschaft door Decathlon. De sportretailer zou de cao bovendien hebben geschonden toen het zonder overleg avond- en nachtwerk invoerde. 

Maandag en dinsdag werd er voor een tweede keer gestaakt in Willebroek. Volgens vakbond ACV Puls stelde de sportretailer voor om het personeel een cadeaucheque van 250 euro aan te geven, te spenderen in een Decathlon-winkel. “Dat zien wij als een broekzak-vestzak-operatie die niet in goede aarde viel bij de werknemers”, aldus Erika Lambert van ACV Puls. Lambert hoopt dat de directie naar aanleiding van de tweede staking wel met de vakbonden om de tafel wil. “Respect tonen is ook naar elkaar luisteren. Deze mensen willen gehoord worden.”

Afbeelding: Bjoern Wylezich / Shutterstock.com