Opleidingen logistiek in trek bij buitenlandse studenten

Logistiekprofs op 22 August 2017

Buitenlandse studenten volgen vaker dan gemiddeld een opleiding in logistiek en supply chain management in Nederland. Deze studenten zouden na afronding van hun studie vaak aan de slag gaan op de Nederlandse arbeidsmarkt. 

Dat blijkt uit cijfers van Nuffic, de organisatie voor internationalisering in onderwijs. Het percentage internationale studenten in opleidingen logistiek en supply chain management is voor universitaire en hbo opleidingen respectievelijk 19,3 procent en 10,9 procent. Dat is een kleine daling ten opzichte van vorig jaar. Toch is het gemiddelde percentage van 13,8 procent hoger dan het gemiddelde internationale studenten in Nederland (11,4 procent). Studenten zouden vooral het hoge kennisniveau en goede aanbod aan opleidingen waarderen. 

Lees ook: Zo motiveer je jongeren voor de logistiek

Ambassadeurs Nederlandse logistiek

Gunstig is dat veel internationale studenten na hun studie aan de slag gaan op de Nederlandse arbeidsmarkt, al dan niet in een internationale functie. Ook studenten die terugkeren naar hun thuisland kunnen in de toekomst wat voor logistiek Nederland betekenen. De studenten keren terug met Nederlandse kennis. Zij komen terecht op belangrijke posities in de logistiek en kunnen op die manier een brug slaan als ambassadeurs van de Nederlandse logistiek.

Redactie LogistiekProfs