Op woensdag naar de beurs? 5 sessies die een bezoek waard zijn

Logistiekprofs op 5 November 2019

Morgen een bezoek aan Logistica en ICT & Logistiek op de planning? We tippen vijf sessies die een bezoek waard zijn, met een variatie aan thema’s: van voorraadoptimalisatie tot veiliger werken. 

Logistica

Digitalisering vraagt om andere skills
10:45 – 11:30 – Theater 1

Adoptie van nieuwe technologie, waaronder robots, is een heikel punt. Medewerkers weten vaak slecht om te gaan met technologieën als AR (Augmented Reality) en cobots. Sociale innovatie is noodzakelijk, net als het ontwikkelen van nieuwe skills, betoogt TNO in deze sessie.

Van een veilig naar een veiliger magazijn 
10:15 – 10:45 – Theater 4

In aanloop naar de verkiezing van het Veiligste Magazijn van Nederland in 2017 heeft Herbalife Nutrition veel stappen gezet naar een veiliger magazijn. Vooral in de beweging van onbewust naar bewust veilig werken zijn goede resultaten behaald. 
Maar als je dit eenmaal bereikt hebt, waar moet je dan nog op letten? Hoe kun je nog bewuster, veiliger gaan werken en de aandacht hiervoor vasthouden?

ICT & Logistiek

Machine Learning in voorraadoptimalisatie
12:15 – 12:45 – Theater 1 

In deze sessie neemt Steven Pauly van Slimstock bezoekers mee in de wereld van machine learning en de plaats ervan binnen voorraadoptimalisatie. Waarom kan machine learning binnen voorraadbeheer helpen? En wat is er nodig om van dit buzzwoord een waardevolle tool te maken binnen ondernemingen?

Kansen en de bedreigingen van digitalisering voor de logistiek dienstverlener
14:45 – 15:15 – Theater 5

Aan de hand van de resultaten van het Nationaal onderzoek data en digitalisering in de logistiek geeft Juliette van Neerijnen (TLN) inzicht in de kansen en bedreigingen voor het bedrijfsleven bij het gebruik van data, ICT en digitalisering.

Autonoom transport in de logistiek
15:00 – 15:45 – theater 6

Geautomatiseerde systemen in warehouses en op terminals zijn er al vele jaren, maar autonome systemen die zelf hun weg vinden in het verkeer nog niet. In deze workshop gaan Arjen Rodenburg en Thierry Verduijn in op de mogelijkheden die autonome bezorgrobots en autonome terminal trekkers en trucks kunnen betekenen voor de logistiek.

Kijk hier voor het volledige programma van Logistica en ICT & Logistiek. Nog geen toegangsbadge voor de beurzen? Registreren kan hier alsnog