Op 18 december moeten webwinkels massaal hun pakketten versturen
20.11.2017 | Branchenieuws

Op 18 december moeten webwinkels massaal hun pakketten versturen

Webwinkels krijgen het dit jaar op 18 december het meest druk met het verzenden van pakketten. Het aantal te verwerken pakketten ligt op die dag drie keer zo hoog als op een gemiddelde dag. Zorgwekkend blijft de capaciteit van vervoerders als PostNL en DHL in aanloop naar de drukke feestdagen. 

Dat voorspelt digitaal logistiek dienstverlener SendCloud op basis van data uit voorgaande jaren. Vanaf de eerste week van november groeit het aantal pakketzendingen elke week met 15 procent. Deze groei houdt aan tot na de feestdagen. Opvallend is de groeiende populariteit van internationale feestdagen als Black Friday, Singles Day en Cyber Monday. 

SendCloud verwacht dat vervoersbedrijven dit jaar onvoldoende capaciteit hebben om pakketten te bezorgen.  Zowel PostNL en DHL zouden te weinig pakketbezorgers kunnen vinden.

'Kies voor afhaalpuntlevering'

De logistiek dienstverlener raadt zowel webwinkeliers als consumenten aan om gebruik te maken van afhaalpunten. “Doordat vervoerders met afhaalpuntlevering meerdere pakketten tegelijk kunnen afleveren, is de aflevergarantie vele malen hoger”, stelt Rob van den Heuvel, CEO van SendCloud. “Wij raden alle consumenten dan ook aan om zoveel mogelijk voor een afhaalpuntlevering te kiezen bij het afrekenen in webshops. Ook de webwinkelier dient de consument zoveel mogelijk aan te sporen deze verzendoptie te kiezen.”

Plaats een reactie (0)

Reageren