Ook Scapino bezorgt voortaan vanuit winkels
Coronacrisis 29.04.2020 | Branchenieuws

Ook Scapino bezorgt voortaan vanuit winkels

In navolging van HEMA zet ook Scapino zijn fysieke winkels in als mini-dc's voor online bestellingen. Dat plan lag er al, maar is door de coronacrisis in een stroomversnelling gebracht. 

Het aantal online bestellingen op Scapino.nl steeg afgelopen maand hard. Met name sportartikelen zijn in trek. De retailer verzorgt de fulfilment van die online orders doorgaans vanuit Assen. Het dc zit echter aan zijn plafond, meldt Emerce. Daardoor worden ook de magazijnen van fysieke winkels in de gemeente ingezet om orders de deur uit te krijgen. De filialen blijven open voor klanten, maar medewerkers maken er ook online bestellingen klaar. PostNL haalt deze vervolgens op voor bezorging. 

Opvallend is dat het plan er al lag. Scapino was zijn IT-omgeving sinds vorig jaar aan het herinrichten zodat online orders ook vanuit winkels konden worden verzonden. De coronacrisis heeft dit proces versneld. 

Twintig HEMA-filialen 

Ook HEMA besloot vorige week om zijn winkels te benutten als mini-dc's. Het aantal bestellingen op de webshop verviervoudigde de afgelopen weken. Om die orders op tijd te verwerken, neemt HEMA een extra distributiecentrum voor e-commerce in gebruik. Daarnaast worden twintig Nederlandse winkels ingericht als orderpicklocaties. DHL haalt de bestellingen op en bezorgt ze bij klanten thuis.

Afbeelding: Robinotof / Shutterstock.com

Plaats een reactie (0)

Reageren