Ook PostNL plaatst sorteercentrum in hotspot Tilburg
Bouw & Vastgoed 10.04.2019 | Branchenieuws

Ook PostNL plaatst sorteercentrum in hotspot Tilburg

PostNL is in Tilburg gestart met de bouw van een nieuw pakkettensorteercentrum. Het post- en pakketbedrijf opent dit jaar drie nieuwe sorteercentra in Nederland, waaronder de locatie in logistieke hotspot Tilburg.

Op maandag sloeg PostNL met lokale instanties en bouwbedrijf Aan de Stegge Twello de eerste paal van het pand. De locatie wordt in het najaar in gebruik genomen. Vanuit hier worden pakketten bezorgd in en rondom Tilburg. Het sorteercentrum zal werk bieden aan circa 400 mensen. 

Het sorteercentrum gaat deel uitmaken van een netwerk dat momenteel uit 22 pakkettensorteercentra in Nederland en zes locaties in België bestaat. De marktleider opent in 2019 in totaal drie nieuwe sorteercentra in Nederland. 

BREEAM certificaat

Voor dit pakkettensorteercentrum mikt PostNL op BREEAM certificaat Outstanding. Hiervoor investeert het bedrijf onder meer in duurzame materialen, de plaatsing van zonnepanelen en warmteterugwin-installaties. Bovendien wordt het gebouw gasloos.

Tilburg Logistieke Hotspot van het Jaar

Tilburg-Waalwijk kwam vorige week als winnaar uit de bus bij de verkiezing Logistieke Hotspot van het Jaar. De regio won dankzij de beschikbaarheid van voldoende personeel en de medewerking van de overheid/gemeente bij het faciliteren van nieuwe logistieke bedrijvigheid. Kort na de verkiezing werd ook bekend dat Decathlon zijn Nederlandse distributiecentrum in Tilburg plaatst. Op termijn creëert de Franse sportketen daarmee 400 tot 500 banen. 


Plaats een reactie (0)

Reageren