Ook Nederland mikt op distributiecentrum Alibaba
E-commerce 18.10.2018 | Branchenieuws

Ook Nederland mikt op distributiecentrum Alibaba

Ook Nederland hoopt kans te maken op het Europese distributiecentrum van online gigant Alibaba. In augustus ontving premier Mark Rutte een delegatie van het Chinese handelsplatform in het Torentje. 

Dat meldt het Financieele Dagblad. Alibaba zet in op groei en wil daarvoor wereldwijd zes distributiecentra openen, waarvan één in Europa. In juli leek het alsof het handelsplatform al voor Luik had gekozen als Europese locatie. De Belgische krant De Tijd stelde dat gesprekken tussen de Belgische Premier Charles Michel en topman Jack Ma in een 'vergevorderd stadium' waren. 

Weert en luchthaven Maastricht-Aachen in de race

Nu blijkt dat Mark Rutte in augustus een delegatie van het bedrijf heeft ontvangen. Ook Jack Ma zou hierbij aanwezig zijn geweest. De gemeente Weert en de luchthaven Maastricht-Aachen zijn in de race voor het logistiek centrum van Alibaba. In Weert kan Alibaba een loods van maximaal 88.000 vierkante meter betrekken. In Zuid-Limburg zou plek zijn voor een megadistributiecentrum. 

Ruimte in Nederland beperkt

In België is volop plek voor de nieuwe locatie van Alibaba. Daar kan het een distributiecentrum tot 380.000 vierkante meter bouwen. In Nederland is die ruimte beperkt. Het grootste distributiecentrum dat momenteel in Nederland wordt gebouwd is van modeconcern Inditex en heeft een oppervlakte van 155.000 vierkante meter. 

Luik 'nog steeds in onderhandeling

Een woordvoerder van Liège Airport zegt tegenover het FD dat het nog steeds in onderhandeling is met Alibaba. Hij verwacht dat de gesprekken met het bedrijf eind oktober worden afgerond. Plaats een reactie (0)

Reageren