Ook in België wegblokkades door acties boeren

Logistiekprofs op 29 July 2015

Vrachtwagenchauffeurs die op donderdag door België reizen, komen mogelijk wegblokkades tegen. In navolging van de Fransen komen nu ook de Belgische boeren in opstand tegen de prijs van melk en varkensvlees. Op donderdag worden de wegen met tractoren geblokkeerd.  

Franse en Belgische boeren verkopen hun producten momenteel met verlies. In Frankrijk worden daarom al dagenlang acties gevoerd. De Federatie van Veetelers en Landbouwers (FUGEA) heeft de boeren in België ook opgeroepen om te protesteren. Wie naar het Zuiden wil reizen, moet dus rekening houden met een lange reistijd. Deze wegen moet u in Belgie in ieder geval proberen te vermijden: 

– De acties starten om 9 uur ’s ochtends in Oost-Vlaanderen. Daar wordt vooral het verkeer op de E17 platgelegd. De snelweg wordt daarbij niet geblokkeerd. 

– Om 10 uur wordt geprotesteerd in Eke, een deelgemeente van Nazareth.  Omstreeks 14 uur worden de boeren in Aalst verwacht.

– Rond 10 uur blokkeren de landbouwers ook de stad Genk in Limburg. In West-Vlaanderen houden de boeren tussen 12 uur en 12.30 uur manifestaties in Diksmuide, in Ieper en in Lichtervelde, langs de E403.  Antwerpen blijft voorlopig gewoon toegankelijk. 

Redactie LogistiekProfs