Ook Foodora in de weer met drones

Logistiekprofs op 22 December 2016

Maaltijdbezorgdienst Foodora gaat in de toekomst mogelijk drones met drones bezorgen. In Melbourne heeft een drone van Foodora al de eerste bestelling geleverd. 

De maaltijddienst heeft samen met het Australische IE Digital de eerste drone ontwikkeld. De allereerste drone bracht een lunchmaaltijd van zo’n zeshonderd gram af. De drone legde een afstand van zo’n 250 meter af naar de eindbestemming. IE Digital en Foodora zeggen dat de drone een pakketje kan bezorgen tot een gewicht van één kilo. In de toekomst zullen er meer drones getest worden. 

Volgens CEO Eduardo Goes van foodora kan de drone makkelijk op afgelegen plekken komen en biedt deze mogelijk een oplossing bij slechte weersomstandigheden. De CEO is enthousiast en wil kijken of er nog meer mogelijkheden en zegt dat te willen gaan onderzoeken. Vincent Hosman, Countrymanager Nederland van Foodora, weet nog niet zeker of ook de Nederlandse tak van het bedrijf de drones wil gaan inzetten bij bestellingen. “Veiligheid staat voorop en in Nederland zijn er strikte regels voor het inzetten van drones.”

De Amerikaanse pizzaketen Domino’s claimde vorige maand het allereerste bedrijf te zijn dat erin geslaagd is pizza te bezorgen met een drone. Domino’s heeft al wel aangekondigd dat zij in toekomst graag zien dat men in Nederland ook pizza’s kan bestellen met een drone.

Redactie LogistiekProfs