Online super Picnic breidt uit

Logistiekprofs op 8 December 2015

Het laten bezorgen van boodschappen wint aan populariteit. E-supermarkt Picnic breidt haar diensten daarom verder uit. Inwoners van het Utrechtse Leusden kunnen vanaf nu ook gebruik maken van de service en enkele grote steden in Nederland zullen spoedig volgen.

Spannende stap
In 2016 wil het bedrijf een grote stap maken met een uitbreiding van de dienst naar onder meer Utrecht, Almere en Apeldoorn. Michiel Muller, een van de oprichters van het bedrijf, laat aan Distrifood.nl weten verheugd te zijn over de uitbreiding. “Het is een flinke operatie om in een grote stad te gaan bezorgen. Alleen al voor een stad als Utrecht hebben we bijvoorbeeld bij aanvang al tussen de veertig en zestig bezorgwagentjes nodig.”

Lees ook: Logistiek Picnic kan populariteit niet aan

Belangstelling in Amersfoort
In oktober startte Picnic met het bezorgen van de boodschappen in Amersfoort en dat is een succes gebleken, want het bezorggebied is inmiddels uitgebreid naar Leusden, een grensgemeente van de Keistad. “We hebben in Amersfoort inmiddels 5000 consumenten toegelaten tot onze app, door de enorme belangstelling was er zelfs enige tijd een wachtlijst.”

Samenwerking met Boni
Picnic werkt samen met supermarkt Boni die het bedrijf helpt bij de groei die Picnic momenteel doormaakt. Zo huurt Picnic een gedeelte van het distributiecentrum van Boni in het Gelderse Nijkerk. Dat magazijn dient als centraal punt waar vanuit producten aan hubs in de regio worden geleverd. Boni-directeur Harm Peter Wijnstok vertelde aan Distrifood.nl veel potentie te zien in Picnic en zodoende graag met ze samen te werken. ‘We zijn als Boni vrij snel betrokken geraakt bij de plannen.”

Elektrische auto’s
De bestelde boodschappen worden door elektrische auto’s bezorgd bij de consument. In totaal zeventien wagentjes leveren in Amersfoort de orders bij de klanten af, maar het Franse bedrijf dat deze voertuigen produceert en levert kan de sterke groei van Picnic momenteel niet aan.

Om Picnic verder te kunnen uitrollen zijn er oplossingen nodig, legt medeoprichter Frederik Nieuwenhuys  uit. “Inmiddels hebben we een tweede leverancier gevonden, een Italiaans bedrijf. Hierdoor kunnen we begin volgend jaar de uitrol gaan versnellen.”

Redactie LogistiekProfs