Ondernemersduo investeert miljoenen in distributiehub Amsterdam
Last Mile 02.09.2019 | Branchenieuws

Ondernemersduo investeert miljoenen in distributiehub Amsterdam

Ondernemers Wim Beelen en Robert van der Wallen investeren 160 miljoen euro in de ontwikkeling van een logistiek centrum in de Amsterdamse haven. Vanuit de hal willen de ondernemers distributiestromen bundelen en de hoofdstad via de grachten bevoorraden. 

Met een oppervlakte van 125 duizend vierkante meter wordt de Amsterdam Logistic Cityhub een van de grootste logistieke centra van Nederland. Aan het Financieele Dagblad vertellen de Beelen en Van der Wallen dat zij via de distributiehub pakketten, bouwmateriaal en horecavoorraden duurzamer willen bezorgen. Door slimme bundeling van voorraden zijn minder ritjes of boottochtjes naar de stad nodig. 

De Amsterdam Logistic Cityhub aan het Noordzeekanaal moet ruimte bieden aan zo'n dertig bedrijven. De ondernemers zetten in op vervoer per boot. Daarvoor is onder meer een elektrische boot ontwikkeld. Ook zullen er elektrische busjes gaan rijden. Beelen en Van der Wallen gaan de komende periode actief op zoek naar huurders. "Coolblue, bol.com, Heineken, iedereen mag bij ons stallen", zegt Beelen. 

VolkersWessel verzorgt de bouw van de distributiehub. De oplevering staat gepland voor medio 2021.  

Lees ook: Drie kritische succesfactoren voor levering via een stadshub

Plaats een reactie (0)

Reageren