Omzetplus voor alle branches in transportsector
06.09.2017 | Branchenieuws

Omzetplus voor alle branches in transportsector

De transportsector zit in de lift en dat zorgt voor vertrouwen bij ondernemers. In het tweede kwartaal nam de omzet van de sector met 4,7 procent toe ten opzichte van een jaar eerder.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Alle branches in de sector zagen hun omzet stijgen. De omzet van de expediteurs groeide met ruim 7,5 procent het sterkst. Bij de koeriers, het goederenwegvervoer, de luchtvaart en de binnenvaart steeg de omzet met 5 procent of meer. De laad-, los- en overslagbedrijven waren de enige bedrijven binnen de transportsector die het zonder omzetgroei moesten doen. Deze deelbranche behaalde nagenoeg dezelfde omzet als een jaar geleden.

Schermafbeelding 2017-09-07 om 10.13.51.

In het eerste kwartaal steeg de omzet in de sector al met 5 procent. De positieve cijfers hebben hun weerslag op het ondernemersvertrouwen. Het ondernemersvertrouwen kwam net als in het eerste kwartaal uit op een 7,5. Ten opzichte van een kwartaal eerder zijn ondernemers minder positief over de omzetontwikkeling in de afgelopen drie maanden. Daarentegen zijn zij positiever over de omzetverwachting voor komend kwartaal en over de ontwikkeling van het economisch klimaat.

In mei, juni en juli moesten 55 bedrijven hun deuren sluiten. Daarmee komt het aantal faillissementen iets hoger uit dan in de eerste drie maanden van dit jaar. Bij het goederenwegvervoer vielen de meeste klappen met 40 procent van de faillissementen. 

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren