Omzet transportsector blijft onverminderd groeien
06.12.2017 | Branchenieuws

Omzet transportsector blijft onverminderd groeien

De omzet van de transportsector blijft stijgen. In het derde kwartaal van 2017 groeide de omzet van de sector met 4,8 procent. Dat is het vierde kwartaal op rij waarin de omzet stijgt. 

Dat blijkt uit de Kwartaalmonitor Transport van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzet steeg in alle branches. Vervoerders over water zetten ruim 6 procent meer om, luchtvervoerders ruim 2 procent. Goederenwegvervoerders boekten ruim 5 procent meer omzet. In deze branche stijgt de omzet al sinds eind 2013. De branche profiteert van een grotere vraag naar transportdiensten sinds de economie weer aantrekt.

chart.png

Transportsector is positief over 2018

De bedrijven in de transportsector zijn over het algemeen positief gestemd over komend jaar. Per saldo verwacht meer dan 20 procent van de bedrijven dat de omzet in 2018 zal toenemen. Ze verwachten meer te investeren en meer personeel aan te nemen.

De vervoerders over water zijn minder positief; zij denken per saldo minder om te zetten en minder te investeren. Wel verwachten zij meer personeel aan te nemen.

Plaats een reactie (0)

Reageren