Omron lanceert mobiele robot
01.02.2017 | Branchenieuws

Omron lanceert mobiele robot

Omron heeft een nieuwe lijn mobiele robots gelanceerd die zelfstandig in distributiecentra kunnen navigeren. De robots zijn bedoeld voor het transporteren van goederen in magazijnen, distributiecentra en productiefaciliteiten.

De LD-robots beschikken over een laadvermogen van maximaal 130 kilogram. Door gepatenteerde Acuity-technologie kunnen de robots zichzelf besturen. Er zouden geen aanpassingen van de infrastructuur nodig zijn omdat de robots navigeren op basis van de natuurlijke faciliteit. Vloermagneten of laserbakens hoeven dus niet te worden geplaatst. De robots zijn daarnaast in staat om constante bewegingen van mensen, pallets en heftrucks te ontwijken. Een wagenpark bestaat uit maximaal 100 voertuigen en kan centraal worden beheerd door een wagenparkbeheerder. Deze beheerder kan communiceren met managementsoftware van het magazijn.

Eén van de robots is de LD-kartransportrobot, een geautomatiseerde oplossing voor het verplaatsen van karretjes. De robot benadert het karretje zodanig dat het automatisch wordt aangekoppeld. Volgens Omron is deze robot daarom een oplossing voor assemblagelijnen of voor e-fulfilment in een distributiecentrum.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren