Nog veel verschil in handhaving Europese wetten
03.08.2016 | Branchenieuws

Nog veel verschil in handhaving Europese wetten

De Europese Commissie heeft de intentie om de wetgeving voor de wegvervoersector in Europa te verbeteren. De commissie polst momenteel naar de noodzaak van de wetsaanpassing op het gebied van toegang tot beroep en markt. 

Onder meer TLN heeft eerder aangegeven dat de manier van werken momenteel niet even eerlijk is geregeld. Zo zouden er nog te veel verschillen zijn tussen de Europese lidstaten. Europese wetten zouden niet altijd hetzelfde worden uitgelegd en gehandhaafd. Eerder presenteerde TLN al een 13-puntenplan om deze ongelijkheid aan te pakken. TLN: “Wij pleiten voor duidelijke uitleg van bestaande wetten en regelgeving om zo een eerlijker en gelijker speelveld te creëren voor transportondernemers in Europa.”

Verbeterpunten
De Europese Commissie heeft al aangegeven dat zij zich bewust is van deze verschillen en heeft nu de intentie deze ongelijkheid aan te pakken. Dit gebeurt in eerste instantie door een consultatie waarbij eerst de twee belangrijkste EU-verordeningen aan bod komen: de toegang tot de markt (1071) en de toegang tot het beroep (1072). De Europese Commissie wil onderzoeken welke punten moeten worden verbeterd en daarop de wet verder aanscherpen. TLN heeft al aangegeven deel te nemen aan de consultatie. 

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren