04.06.2015 | Branchenieuws

Nog altijd forse loonkloof tussen mannen en vrouwen in logistiek

Mannelijke logistiek managers worden nog altijd een stuk beter beloond dan hun vrouwelijke collega's. Mannen met een managersfunctie in de logistiek zouden zo'n 10 procent meer verdienen dan vrouwen, zo blijkt uit de Loonwijzer/Monsterboard Wage Index, een rapport dat inzicht geeft in de loonontwikkeling en arbeidsmarkt in Nederland.

De gemiddelde loonkloof over alle sectoren bedraagt 5,8 procent. Opvallend is dat het  gemiddelde bruto uurloon van de vrouw in een jaar met €13,86 gelijk bleef, terwijl het gemiddelde bruto uurloon van de man daalde van €15,19 naar €14,72.

Loonverschil logistiek 
In de logistiek ontvangen mannelijke managers een gemiddeld uurloon van €21,3, terwijl vrouwen een bedrag van €19,1 ontvangen. Deze loonkloof van 10 procent is geen slechte score wanneer er alleen wordt gekeken naar het salaris van managers. Dan is de logistiek namelijk de sector waarin de loonkloof het kleinst is. De grootste kloof binnen deze beroepsgroep is te vinden  binnen de IT & Telecom sector en de financiële dienstverlening, waar de man nog steeds bijna 20 procent meer verdient dan de vrouw.

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren