Nog 1000 plekken voor zij-instromers vrachtwagenchauffeur
22.11.2016 | Branchenieuws

Nog 1000 plekken voor zij-instromers vrachtwagenchauffeur

Het zij-instroom traject waarbij 2000 vrachtwagenchauffeurs worden gezocht, heeft al zo’n 1000 jonge chauffeurs opgeleverd. Dat zegt brancheorganisatie TLN. Er is nog plaats voor duizend zij-instromers. Door een regeling van het ministerie van SZW en de SOOB hoeven werknemer en werkgever beiden maar 10 procent van de opleidingskosten te betalen.

TLN constateert dat er op de eigen website een groeiende behoefte is aan nieuwe chauffeurs. Dat is zorgwekkend, aangezien een grote groep chauffeurs de komende jaren met pensioen gaat. TLN is samen met het ministerie van SZW bezig met het treffen van maatregelen, om zo nieuwe chauffeurs aan te trekken.

De brancheorganisatie raadt bedrijven aan gebruik te maken van de subsidieregeling. “Wij vinden dit, samen met het Sectorinstituut Transport en Logistiek, een succesformule. Wij voorspelden drie jaar geleden al dat er een chauffeurstekort zou ontstaan. Er zijn transportbedrijven die op dit moment al vijftig tot honderd vacatures hebben. Dit zijinstroomproject biedt dan uitkomst.” 

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren