Nike opent 'distributiecentrum van de toekomst'
27.05.2016 | Branchenieuws

Nike opent 'distributiecentrum van de toekomst'

Het nieuwe logistiek centrum van Nike in Laakdal is gisteren officieel geopend. Met een vloeroppervlakte van 250.000 vierkante meter is het Nike European Logistics Center (ELC) één van de grootste en meest uitgebreide distributiecentra in Europa.

Het nieuwe distributiecentrum is bedoeld voor de afdelingen groothandel, detailhandel en e-commerce in Europa. Het ELC bestond al, maar in 2013 besloot Nike om het centrum uit te breiden met 40.000 vierkante meter langs het Albertkanaal in Ham, om zo de Europese groeiplannen van het merk te ondersteunen. 

Subsidie
Voor de realisatie van het nieuwe gebouw heeft Nike intensief samengewerkt met de Vlaamse overheid. Het project zou namelijk ook grote waarde hebben voor de Kampen, Limburg en Vlaanderen. Nike ontving dan ook subsidies van de Vlaamse regering, onder meer voor het opleiden van nieuwe werknemers. Nike neemt voor het nieuwe gebouw 500 extra mensen aan.
 
Minimale ecologische voetafdruk

Nike spreekt zelf van het gebouw van de toekomst, onder meer door de minimale ecologische voetafdruk. De vestiging is sinds 2006 voorzien van groene stroom uit wind en zonne-energie en heeft afvalsortering. Door de uitbreiding langs het Albertkanaal blijft de maximale aanvoer via binnenvaart mogelijk, zodat er jaarlijks 14.000 minder vrachtwagenritten nodig zijn.

Redactie LogistiekProfs
Blijf altijd op de hoogte
Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends, innovaties en ontwikkelingen uit de branche.


Plaats een reactie (0)

Reageren