Nijhof-Wassink neemt evenknie Ecotrans over
Transport & Distributie 16.12.2019 | Branchenieuws

Nijhof-Wassink neemt evenknie Ecotrans over

De overnamegolf in de logistiek rolt door: logistiek dienstverlener Nijhof-Wassink uit Rijssen neemt Ecotrans uit Vorden over. Alle activiteiten, filialen en medewerkers van Ecotrans gaan - voorlopig onder de eigen naam - verder onder de vlag van Nijhof-Wassink. 

De logistiek dienstverleners zijn beiden actief in het transport van veevoeders en complementaire goederen voor de veevoederindustrie. Door de overname breidt Nijhof-Wassink, nu actief met 1.300 medewerkers, het aantal vakspecialisten in het bedrijf naar eigen zeggen flink uit. "Met nieuwe collega's die de taal van onze klanten en de eindklant reeds spreken. Het DNA en de focus van Ecotrans op kwaliteit sluit naadloos aan op het DNA van ons bedrijf. Met ruim tweehonderd nieuwe collega’s en een aanvulling van 110 vrachtwagencombinaties kunnen we nog meer flexibiliteit aan onze klanten leveren", aldus Erik Schiphorst, ceo Nijhof-Wassink Groep. 

Eigenaar Ecotrans stapt op

Ecotrans stelt dat de overname nodig is om ook in de toekomst een gezond bedrijf te blijven. "In de nieuwe opzet worden wij onderdeel van de Nijhof-Wassink Groep, onder de naam Ecotrans", verklaart Roel den Hollander, algemeen directeur en eigenaar van Ecotrans. "De komende tijd zullen we vooral gebruiken om al onze mensen goed te informeren over de nieuwe situatie en gaan we ervoor zorgen dat iedereen zich snel in de Nijhof-Wassink organisatie thuis voelt." 

Den Hollander geeft aan dat hij na de overdrachtsperiode uit het bedrijf stapt. "Maar voor de rest verandert er weinig. Het bedrijf en locaties blijven bestaan en ook de naam Ecotrans blijft op de vrachtwagencombinaties staan", aldus de huidige directeur. 

Overnamegolf logistiek

Logistiek dienstverleners zijn steeds vaker op zoek naar schaalgrootte.  Wereldwijd, maar ook in Nederland, stijgt het aantal fusies en overnames. In het eerste halfjaar van 2019 vonden er in de sector 123 fusies en overnames plaats, een stijging van twintig procent ten opzichte van de tweede helft van 2018. 

Die lijn is de afgelopen maanden doorgezet; ook de afgelopen weken stonden in het teken van fusies en overnames. Vorige week werd bekend dat transportbedrijven Hartman Expeditie en Brinkman Trans Holland fuseren. Het nieuws volgde kort na de overname van SNEL Shared Logistics door Vos Logistics. Eind november maakte Kuehne + Nagel bekend dat het de wegtransport- en logistieke activiteiten van Koninklijke Rotra inlijft.


Plaats een reactie (0)

Reageren