Nieuwe logistiek directeur Xenos
Personeel & Arbeidsmarkt 08.05.2018 | Branchenieuws

Nieuwe logistiek directeur Xenos

Barthold Boreel is door de familie Blokker aangesteld als financieel en logistiek directeur van Xenos. Hij volgt Esther Vosbeek op, sinds 2014 financieel directeur bij de winkelketen.

De familie Blokker houdt zestig vestigingen van Xenos aan. De 110 andere filialen werden eerder dit jaar overgenomen door winkelketen Casa. Deze winkelketen, eveneens in handen van de familie Blokker, gebruikt de filialen van Xenos voor haar introductie in Nederland. De overgebleven zestig Xenos-winkels worden door de familie voortgezet buiten de houdstermaatschappij Blokker Holding, die zich volledig richt op de Blokker-winkels.

Xenos-directeuren Francine van Dierendock en Esther Vosbeek moeten plaatsmaken voor een nieuwe directie. Deze wordt voortaan gevormd door Ludo Bijvet en Barthold Boreel. Bijvoet is benoemd tot algemeen directeur. Eerder werkte hij bij Bakkerland Groep en Vendex. 

Boreel was eerder cao en Coo van O'Neill in Europa. Daarvoor werkte hij bij Harensesmid en Dexcom Holdings. 

Door het afstoten van 110 Xenos-Winkels verliezen 180 van de bijna drieduizend Xenos-medewerkers hun baan. Deze werken op het huidige hoofdkantoor van Xenos en in het distributiecentrum in Waalwijk, dat zijn deuren sluit. De Casa-winkels in Nederland worden in de toekomst beleverd door het Belgische distributiecentrum van Casa.


Plaats een reactie (0)

Reageren