Nieuwe CEO voor Dachser

Logistiekprofs op 30 March 2020

Burkhard Eling wordt per 1 januari 2021 de nieuwe CEO van logistiek dienstverlener Dachser. Het bedrijf uit Duitsland vervangt het huidige managementteam voor een ‘volgende generatie’.

Begin volgend jaar krijgt Dachser een nieuwe Raad van Bestuur, onder leiding van CEO Eling. Stefan Hohm, al 27 jaar werkzaam bij het bedrijf, treedt aan als CDO (Chief Development Officer). Alexander Tonn wordt COO Road Logistics en Edoardo Podestà blijft aan als COO Air & Sea Logistics. De functie van CFO wordt nog ingevuld.

De 48-jarige Eling is sinds 2013 CFO bij het Duitse bedrijf. Hij was verantwoordelijk voor de wereldwijde implementatie van het SAP-systeem en heeft de overgang van het bedrijf naar de juridische bedrijfsvorm ‘SE’ vormgegeven. Hij leidde ook het strategisch innovatieprogramma genaamd ‘Idea2net’. 

De huidige CEO, Bernhard Simon was sinds 1999 lid van de Raad van Bestuur van Dachser. Hij treedt per 2021 toe tot de Raad van Toezicht van het bedrijf. “Eind 2020 zullen Michael Schilling (COO Road Logistics, red.) en ik onze verantwoordelijkheid in de Executive Board overdragen aan de volgende managementgeneratie”, zegt Simon in een verklaring. “Deze gezamenlijke stap, die al langere tijd in de planning staat, zal een nieuwe impuls geven aan de toekomst van het bedrijf. De Coronaviruscrisis is zeker een grote uitdaging voor het hele managementteam, maar stelt onze langetermijnstrategie niet ter discussie. Wat nu belangrijk is, is om het bedrijf door te geven aan een nieuwe generatie, te beginnen bij de top.”

Afbeelding (v.l.n.r): Alexander Tonn, Michael Schilling, Burkhard Eling, Bernhard Simon, Edoardo Podestà en Stefan Hohm.