Nieuwe CEO SSI Schäfer

Logistiekprofs op 1 July 2022

SSI Schäfer heeft per 1 maart 2020 een nieuwe CEO. Steffen Bersch volgt Helmut Limberg up, de huidige interim-CEO van de SSI Schäfer Group. 

Bersch is afkomstig van de GEA Group, waar hij sinds 2016 lid was van de raad van bestuur. Sinds begon 2020 was Bersch bij GEA verantwoordelijk voor de divisies Liquid & Powder Technologies, Food & Healthcare Technologies, Refrigeration Technologies en Global Technology.

Na een korte inwerkperiode neemt de Bersch bij SSI Schäfer het stokje over van Limberg. Laatstgenoemde werd afgelopen zomer aangesteld als interim-CEO, nadat Harrie Swinkels na zestien jaar bij het bedrijf aftrad wegens een ‘verschil in opvattingen over de verdere strategische richting van SSI Schäfer’. 

Kay Mayland, hoofd van de raad van bestuur bij SSI Schäfer: “Het is een groot genoegen Steffen Bersch, een zeer succesvolle en internationaal ervaren manager, te verwelkomen als CEO van de SSI Schäfer Group. Bersch heeft een schat aan ervaring in de strategische ontwikkeling van bedrijven die wereldwijd actief zijn.”